Sve vlasti Srbije od 1945. do 2012. godine zadužile su zemlju za 15,1 milijardu evra što je gotovo isti iznos za koji je državu zadužila vlast koju u prethodnih osam godina predvodi Aleksandar Vučić, saopštile su danas Dveri.

 

Potpredsednik pokreta Milovan Jakovljević naveo je da se vlast u prethodnih osam godina zadužila “kod raznih stranih finansijskih fondova i institucija, ne vodeći računa o građanima i poreskim obveznicima”.

Komentarišući najavu dolaska američke razvojne banke DFC i izvozno-uvozno banke EKSIM u Srbiju, Jakovljević je ocenio da su u pitanju “najopasniji lihvari i zelenaši prve klase koji dolaze isključivo radi profita i svojih interesa a ne zbog ljubavi prema našem narodu i državi”.

 

– Investicije koje će se finansira ti novcem DFC i EKSIM banaka, odobravaće isključivo američka administracija. Izvodjenje radova biće uslovljeno i dodeljeno američkim korporacijama – naveo je potpredsednik Dveri.

Dodao je da “nije normalno zaduživati zemlju, graditi NATO drumove, fudbalske stadione a bolesnu decu lečiti SMS porukama i u 21. veku kanalizaciju uvoditi u reke a reke u cevi”.

 

Izvor: Direktno.rs

Komentarišite ovaj Članak

Komentara