Foto: Beta/OMS/Grad Šabac
Srpski plivač Tamaš Farkaš i Češinja Lenka Sterbova pobednici su Međunarodnog plivačkog maratona Jarak-Šabac, koji je održan na reci Savi 48. put.Farkaš je stazu dugu 19. kilometara od sremačkog sela Jarak do plaže “Stari Grad” u Šapcu preplivao za dva sata, 48 minuta i 54 sekunde.

Iza sebe je ostavio srpskog plivača Bence Balzama koji je stazu isplivao za dva sata, 57 minuta, osam sekundi i 13 stotinki.

Stotinka je odredila trećeg plivača u cilju, češkog takmičara Jakoba Kačarevskog čije je vreme bilo dva sata, 57 minuta, osam sekundi i 14 stotinki, pa je fotofiniš odredio da je srpski plivač, ipak, drugi.

U ženskoj konkurenciji Lenka Sterbova je postigla vreme od dva sata, 59 minuta i 38 sekundi.

Daleko iza nje stigle su drugoplasirana, takođe češka plivačica, Veronika Milerska sa vremenom 3:09,01, a zatim i srpska plivačica Jovana Ječanski s vremenom 3:11,01.

Na startu plivačkog maratona bilo je 17 takmičara, osam u ženskoj i devet u muškoj konkurenciji, a samo dva plivača su odustala tokom trke.

Međunarodni plivački maraton okupio je plivače iz Češke, Italije, BiH i Srbije.

Plivači su nastupili po izuzetno lošim uslovima jer je savska voda bila topla, 29 stepeni Celzijusa, i izuzetno spora zbog niskog vodostaja.

Prvoplasirani u obe kategorije nagrađeni su ukupnim fondom u iznosu od 4.200 evra.

autor: MIM izvor: Beta

Komentarišite ovaj Članak

Komentara