Bora Drljača, preminuo je danas u 80-oj godini života u svom domu.

Bora je poslednjih nekoliko godina imao problema sa zdravljem, a nedavno je imao i jednu veoma komplikovanu operaciju.

Borislav Bora Drljača  je srpski folk pevač. Rođen je 29. 1941. godine. Muzikom je počeo da se bavi nakon odsluženog vojnog roka.  Siromaštvo je odredilo njegov put jer ga je motivisalo da postane neko i nešto u životu. Prijavio se na audiciju za Radio Beograd koju je položio i ubrzo je njegova muzička karijera krenula uzlaznom putanjom. Stekao je status Istaknuti umetnik i dobio je nagradu za životno delo.Snimio je preko 50 nosača zvuka na kojima se nalazi oko 400 pesama. Prodao je preko pet miliona ploča i kaseta. Nastupao je po celom svetu, a najviše u Sjedinjenim Državama, Kanadi, Australiji i zapadnoj Evropi.

Iz prvog braka, sa pokojnom suprugom Vericom, ima dva sina Vladimira, koji je magistrirao menandžment u Parizu, i Branislava, koji je diplomirao slikarstvo u Beogradu.  Bora je veoma teško podneo smrt supruge koja je izvršila samoubistvo sedativa. Pre nego što je popila tablete, ostavila je oproštajno pismo u kome nikoga nije krivila za to što je uradila.

Živeo je sa partnerkom Radomirkom Sladić, sve do njene smrti u decembru 2018. godine. Upoznali su se na njegovom koncertu 2007. godine i od tada su bili zajedno. Bora Drljača preminuo je danas u 80. godini, a poslednjih godina imao je nekoliko operacija. Ostaće upamćen po brojnim hitovima, među kojima su: Otišla je Danijela, Srari Vuk, Plači mala, plači, Nema raja bez rodnoga kraja, Supermeni koji je snimio u duetu sa Erom Ojdanićem i mnogi drugi..

https://www.magazin.novosti.rs/sr/tv-novosti/tv-zvezde/vest/preminuo-bora-drljaca/1388763

Komentarišite ovaj Članak

Komentara