Home Sport Овако кладионице варају играче

Овако кладионице варају играче

Београђанин С. М. кладио се да ће на мечу између Кристал паласа и Сандерленда бити више од 4,5 жутих картона, а иако их је било пет, „Моцарт“ одбија да исплати добијени новац.

Дотичном С. М. кладионица „Моцарт“ одбила је да исплати 40.000 динара, иако је овај прогнозер с Бановог брда погодио тачан број жутих картона на мечу Премијер лиге између Кристал паласа и Сандерленда, одиграног 3. новембра!

Београђанин С. М. је у експозитури на Бановом брду уплатио 20.000 динара да ће на сусрету Премијер лиге у Лондону судија Фил Доуд показати више од 4,5 жутих картона. У последњих пола сата меча арбитар је показао пет жутих картона.

Непријатно изненађење

Међутим, кад је С. М. дошао на благајну по свој новац, сачекало га је непријатно изненађење.

Рекли су ми да нисам прошао тикет и одбили су да ми исплате новац. Контактирао сам са човеком задуженим за рекламације, који ми је веома бахатим и безобразним тоном, с много цинизма рекао да не могу добити свој новац. Њихово објашњење било је да је за ову игру релевантан сајт Премијер лиге, а да на њему стоји да су на поменутом мечу показана три жута и један црвени картон – рекао С.М.

Према одлуци „Моцарта“, тикет није добитан зато што је фудбалер Паласа Миле Јединак добио два жута картона, што ова кладионица рачуна као један црвени и ниједан жути. Иако се овакво објашњење коси с здравим разумом, Београђанин С. М. не би имао никакво право да се буни у случају да је кладионица у свом правилнику објаснила начин бодовања картона.

Приређивач игре на срећу одређује правила игре и ако је пропустио да опише неку ситуацију, према Закону о заштити потрошача, такве нејасне и непотпуне одредбе тумаче се у корист потрошача – каже Зоран Николић, потпредседник Националне организације потрошача Србије.

Он додаје да ако приређивач не поступи према Закону о заштити потрошача, може да плати казну у износу између 300.000 и 2.000.000 динара

Одговор Моцарта

На питање новинара Курира зашто у правилима игре не постоји објашњење за рачунање жутих картона, у кладионици „Моцарт“ кажу да је „у првом ставу члана 23, Правила о приређивању посебних игара на срећу – клађења, прецизно дато да се резултати признају на основу званичних извештаја организатора такмичења“.

У конкретном случају претпостављам да је реч о тзв. ‚‘специјалима‘‘ који су веома различити и има их доста у понуди, па из тог разлога не могу бити појединачно сви уврштени у правила као посебни чланови. Истовремено, указујем да одредба из поменутог члана 23. не оставља могућност било какве дилеме.

- Advertisment -

Most Popular

Priča o čestitosti, sportu i Šapčanima

-Želeli smo da kroz predavanje i izložbu ispričamo priču o čestitosti, ali i svim dobrim ljudima koji su doprineli ne samo razvoju sporta, nego...

Gradonačelnik Zelenović: Nije ideja da se život zaustavi već da se učini bezbednim

Vlasnici šabačkih restorana danas su razgovarali sa gradonačelnikom Šapca Nebojšom Zelenovićem o pogoršanoj epidemiološkoj situaciji i načinima da se održi pod kontrolom. Gradonačelnik je istakao...

Šabac (30. jun 2020.) Počela podela sredstva za dezinfekciju

Aktivnosti povodom sprečavanja virusa COVID-19 se inteziviraju, zbog toga je grad Šabac obezbedio nove količine dezinfekcionih sredstava. -Pozivamo pre svega upravnike stambenih zgrada, odnosno...

Preminuo 11, novih 309 slučajeva

Ministarstvo zdravlja je saopštilo danas da je u prethodna 24 sata u Srbiji registrovano još 309 slučajeva zaraze korona virusom, tako da ukupno ima...