Predlažemo

Android aplikacija

Android aplikacija

Android aplikacija Čivijaš radia

Напад Блица на организаторе породичног протеста

0
DELJENJA
0
PREGLEDI

PAKLENI PLAN ANTIVAKCINAŠA Policija im zabranila skup, a sada hoće da se MASKIRAJU U LITIJU I ŠIRE MRŽNJU

kzs antivakcinasi_170518_RAS foto Snezana Krstic23FOTO: SNEŽANA KRSTIĆ / RAS SRBIJA

Iza javnog okupljanja, koje je najavljeno pod prigodnim nazivom „Odbrana dece i porodice – roditelji za slobodu izbora“, kriju se mnogo mračnije namere što su danas i razotkrili organizatori iz Građanske inicijative za neobaveznu vakcinaciju na konferenciji za štampu. Osim govora mržnje i ekstremizma, moglo se i čuti da su vakcine „biološko oružje“ koje vodi u „izgradnju antihristovog društva“!

Naime, ovaj skup je bio zakazan za subotu 19. maj, u 17 sati na Trgu republike. MUP Srbije je ocenio ovo okupljanje kao skup visokog rizika, te ga je zabranio. Kao odgovor na tu zabranu ova antivakcinaška grupa najavila je organizaciju navodne litije kako bi pokušali da na taj način zaobiđu zakon.

Ono što su oni javnosti pokazali, osim ove lukavosti, je i da se iza deklarativne borbe za prava i slobode krije klasičan ekstremizam i širenje mržnje prema manjinskim grupama, u ovom slučaju, najviše protiv LGBT populacije.

Oni su na konferenciji za novinare iznosili diskriminatorske stavove, moralisali o pravoslavlju, uništenju Srbije, nacionalnog identiteta i prodaji Kosova!? Najmanje reči bilo je o vakcinama zan koje tvrde da ubijaju decu.

– Nećemo ćutati jer nemamo kud, borimo se za našu decu. Pošto je naš skup otkazan, zbog tranzitnih turista, kako kažu, pozivam sve da sa nama prošetaju u litiji koju će voditi monah Antonije. Ja ću sa svojom porodicom biti ispred Vlade, u subotu u 15 sati. Ovom litijom videće se „veličina pravoslavne vere“  – rekla je glavna govornica na konferenciji, Jovana Stojković, predsednica Udruženja građana za neobaveznu vakcinaciju „NoVa“.

Jovana StojkovićFOTO: SNEŽANA KRSTIĆ / RAS SRBIJA
Jovana Stojković

Licemerje i njihov odnos prema pravoslavlju se vidi i kroz pominjanje monaha Antonija, a reč je zapravo o raščinjenom monahu SPC Antoniju (Dragan Davidović), koji je čak 2012. uhapšen u Valjevu zbog toga što je svojim automobilom nasrnuo na policajce i radnike na jednom gradilištu. Protiv njega su tada podnete krivične prijave zbog ugrožavanja sigurnosti radnika i napada na službeno lice u obavljanju poslova bezbednosti, a istražni sudija mu je odredio pritvor do mesec dana. On je raščinjen 2010. godine jer je izazvao nerede ispred manastira Gračanica i organizovao proteste pred Patrijašijom u Beogradu.

Tokom ovog skupa govornici su pričom o porodičnim vrednostima i pravoslavlju sve vreme maskirali homofobične i ekstremno desničarske stavove, a mnogi se nisu čak ni trudili da ih zaodenu u krinku. Tako je Dragan Stanojević, predsednik pokreta srpske dijaspore „Rod“, mnogo vremena posvetio govoru protiv homoseksualne i transrodne populacije izjednačavajući ih sa zoofilima i nekrofilima. O članovima istopolnih zajednica referisao je kao o „drugovima“ i „drugaricama“, nemogavši da se nagna da izgovori reči poput „partner“ i „partnerka“.

Dragan StanojevićFOTO: SNEŽANA KRSTIĆ / RAS SRBIJA
Dragan Stanojević

Demagogija koju ovi pojedinci zagovaraju prezentovana je odličnom retorikom, a kao najubedljivija govornica prednjačila je Jovana Stojković, samouverana, staložena i naizgled potkovana. Zabrinajvajuće je, međutim, da reči ovih, pre svega agresivnih ljudi, dopiru do drugih, a o tome svedoči činjenica da se malo-malo prolamao aplauz salom u kojoj se nalazilo tridedesetak ljudi, i da se iz publike često čulo odobravanje „tako je…“

Uništenje Srbije, prodaja Kosova, vakcinacija…

Govori su počeli staloženo, a onda su postali zapaljivi. Od objašnjenja da traže informisani pristanak za vakcinaciju i slobodu izbora, veoma brzo se skrenulo ka progonu LGBT populacije i navodima da „oni“ (vlast, Evropa, Zapad…) rade na uništenju Srbije, nacionalnog identiteta i prodaju Kosovo. Kosovo je za ove ljude, očigledno, u veoma jakoj sprezi sa (ne)vakcinacijom!?

Tako je Dejan Pavlović, koji je govorio u ime Vojnog sindikata Srbije, upitao kako to da MUP ima snage da obezbeđuje Paradu ponosa, ali nema kapacitet za ovakav skup.

Dejan PavlovićFOTO: SNEŽANA KRSTIĆ / RAS SRBIJA
Dejan Pavlović

Predsednik inicijative „Nema predaje Kosova i Metohije“ Nemanja Petrović, ovu konferenciju je iskoristio, između ostalog i da pita „čiji će to majčin sin potpisati zakon o istopolnim brakovima?“

Nemanja PetrovićFOTO: SNEŽANA KRSTIĆ / RAS SRBIJA
Nemanja Petrović

Dragan Stanojević je napomenuo da je uništavanje tradicije i porodice zapravo uništavanje nacije u korenu. On je dodao da bi ovaj skup bio „prava Parada ponosa, a ne ona nastrana“. Na premijerkin račun je bila upućena i izjava da naše porodice brane oni koji nemaju porodice, decu i osećaj za porodicu, i upitao se kako će gej porodica da vaspita decu. Ni ovaj govornik, ni jednom rečju, nije spomenuo – vakcine.

Da li su, takođe, uvereni da su ove teme zaista povezane, ili njima pokušavaju da prošire publiku i polje delovanja, ostaje otvoreno pitanje.

Biološko oružje i izgradnja antihristovog društva 

Jedna od govornica bila je i Helena Granić, novinarka, koja je izjavila kako je „vakcina biološko oružje kojim hoće da desetkuju našu decu“, kako se „u našu decu ubacuju tkiva abortirane dece“ što, tvrdi ona, dovodi do strašnih mutacija. Ona vakcinu krivi i za autizam i sterilititet, i uopšteno sve lošije zdravlje građana. Jer, prema njenim rečima, „ranije nije moglo da se čuje da neko ne može da ima decu(?!)“, niti je dok je ona išla u školu, „ikad čula da neko dete boluje od autizma“.

Helena GranićFOTO: SNEŽANA KRSTIĆ / RAS SRBIJA
Helena Granić

Ona je išla toliko daleko da je nametanje vakcine nazvala nametanjem „legitimacije sa masonskim simbolima“, što sve vodi u „izgradnju antihristovog društva“!

– Nećemo dozvoliti dalje uništavanje ni države Srbije, ni našeg potomstva – zaključila je ona trijumfalno.

https://www.blic.rs/vesti/drustvo/pakleni-plan-antivakcinasa-policija-im-zabranila-skup-a-sada-hoce-da-se-maskiraju-u/34yq93d

https://www.blic.rs/vesti/drustvo/teorije-zavere-garnirali-mrznjom-antivakcinasi-velicaju-zlocince-pa-cak-i-jednog/sdbqc6d

Related Posts

Android aplikacija

Android aplikacija Čivijaš radia

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist