Gradonačelnik Zelenović: Nije ideja da se život zaustavi već da se učini bezbednim

0
14

Vlasnici šabačkih restorana danas su razgovarali sa gradonačelnikom Šapca Nebojšom Zelenovićem o pogoršanoj epidemiološkoj situaciji i načinima da se održi pod kontrolom.

Gradonačelnik je istakao dobru saradnju sa vlasnicima restorana, što znači da u svojim objektima „drže red“ i poštuju propisane mere,tako da ova branša nije najveći problem već činjenica da je od sinoć još šest novozaraženih, tako da ih je danas 51 u Šapcu. I to se širi, posebno tamo gde su masovna okupljanja i organizovan noćni život.

– Iz Zavoda za javno zdravlje smo dobili vrlo jasno uputstvo u kom se kaže da ako nismo u mogućnosti da kao Grad sa svim gradskim i republičkim službama obezbedimo socijalnu distancu i bezbednost ljudi na rizičnim mestima, onda se preduzima naredni korak a to je zabrana okupljanja u zatvorenom i na otvorenom prostoru. Pokušaćemo da u narednih dan-dva uradimo nešto brzo i hitno navsvemu tome i naravno poštujemo sve savete i preporuke jer nemamo mogućnost da bilo koga kažnjavamo niti to želimo. Apelovaćemo na ljude koji organizuju takve vrste skupova da vode računa i drže red, ako to bude bilo moguće. Ako ne,prelazimo u sledeću fazu, a to je zabrana okupljanja, upozorio je gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović i poručio da nije ideja da se život zaustavi već da se učini bezbednim.

Na području grada Šapca radi preko 300 ugostiteljskih objekata.