Vučićevi humanitarci: Dali otkaz sestri stradalog radnika

0
124

U najgorem periodu koronavirusa, vanredne situacije i policijskog časa u Srbiji, predsednik države Aleksandar Vučić je tokom sinoćnjeg obraćanja pomenuo i firmu “Maxima” kao humanu, jer je donirala tri miliona za respiratore koji su neophodni u borbi protiv smrtonosnog virusa. Humanost u ovom slučaju ima dva lica, jer je reč o firmi porodice Janković koja je u centru medijske pažnje bila krajem 2017. godine zbog krajnje neljudskog poteza.

У питању је случај погинулог радника фабрике “Наменска” Миломира Миливојевића (25) који је изгубио живот на радном месту, а након што је његова породица покушала да се избори за правду, сестра несрећно преминулог младића, Мирјана Миливојевић, је у управо горе поменутој фирми “Маxима” добила отказ.

“Марија Јанковић Тајсић се због притиска придружила Радошу Миловановићу и Александру Вучићу, јер без њих није могла да отвори “Маxиму”. Имала је дозволу за отварање фирме, али без њиховог потписа није могла да почне посао. А, ако не можеш да их победиш, ти им се придружи. Тако је дошло до тога да моја ћерка Мирјана добије отказ управо у тој њеној фирми”, почео је своју причу Милован Миливојевић, отац несрећно погинулог младића.

Испричао нам је како је поменута Марија Јанковић Тајсић долазила у њихову кућу и причала једну причу, а онда урадила сасвим супротно.

“Рекла нам је да су јој рекли да мора тако и да ће Мирјану само мало да склони, па ће да је врати на посао. Била је сва слаткоречива. Ево, од тада када ме види, не сме од срамоте да се јави, само погне главу… Када сам јуче чуо Вучићеву изјаву како је једна мала фирма из Лучана донирала три милиона динара, од муке сам се насмејао”.

Сестра Мирјана каже да без обзира на све што је преживела подржава гест донације.

“Подржавам гест донације у овој ситуацији и мислим да је то лепо, али исто тако мислим да није био леп гест када су ме отпустили због притиска а после тога у јавности све демантовали и негирали. Без обзира на све што сам ја доживела и преживела од те фирме која је испред моје куће, максимално подржавам хуманост у овој ситуацији и желим им успех и напредак у даљем пословању.”

Новинар Давор Лукач, који годинама уназад посвећено прати судбину породице Миливојевић, каже да је први човек “Наменске”, Радош Миловановић, изнад закона.

“Каква је то хумана мала фирма која преко ноћи даје отказ својој доброј и вредној радници чији је једини грех то што она и њена породица нису хели да трампе мртвог сина и брата за новац и посао. Њој је речено да могу да дођу у Наменску да раде, а да за заузврат ћуте. Многи су раније пристали на такве понуде. Марија Јанковић Тајсић је одједном хумана, али ја њу разумем. Као што је натерана да Мирјани да отказ, тако верујем да је присиљена да да и ову донацију. Јер она зна да зависи од Радоша. То је мало место у којем сви зависе од једне фабрике. Када сам био и прошао туда, уверио сам се у каквом страху људи ту живе. Радош је локални шериф, њега се сви боје, а он данас иде на посао, иако је старији је од 65 година. Један од његових радника је тренутно у Чачку, у болници, према незваничним информацијама. А то што Вучић хвали Маxиму, ето колико је хумана када су отпустили девојку, то је доказ колико један човек један влада, тако је било у и време Милошевића и Тадића,” каже Лукач.

Вучићеви хуманитарци: Дали отказ сестри страдалог радника

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име