FINSKI ISTORIČAR ŠOKIRAO SVET: Mladić je junak! Branio je Evropu od islamista!

0
135

General Ratko Mladić nije „balkanski kasapin“ kako žele da ga predstave u savremenoj istoriji, nego ličnost koga su pobednci oklevetali, izjavila je ugledni finski psihijatar i političar Pirko Turpeinen.

Finska profesorka, koja je i funkcioner finskih socijaldemokrata, a radila je i kao stručni saradnik u Komsiji Saveta Evrope za ispitivanje torture i kršenja ljudskih prava, rekla je da se generalom Mladićem bavi zbog„istorijskih kontroverzi koje prate ovaj slučaj“.
„Pročitala sam sve što sam mogla da nađem u medijima šta je ovaj čovek navodno uradio ili rekao na TV-u i u novinama. Bila sam u Hagu gde sam kroz dokumenta pratila njegovo suđenje. U BiH sam se sretala sa njegovim saradnicima – oficirima.

 

Iz svega toga logičan zaključak je da je Mladić žrtva“, rekla je Turpeinenova.
Ona je navela da je preko interneta počela da traži integralne govore generala Mladića objavljene u svetskim medijima, istraživala je i u bibliotekama u kojima se čuvaju mikrofilmovani novinski članci.
Turpeinenova je ispričala da je prie dve godine obišla mesta u BiH gdje su se odigrali navodni Mladićevi zločini i u kojima još žive ljudi koji su bili učesnici ratnih događaja.
izvor: https://beograd365.net

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име