kako reklamirati svoj internet radio

0
167

Pokrenuli ste svoj radio, ŠTA SADA ŠTA DALJE, Kako da bude uspešan a ne samo jedan od miliona

Postoje mnoge mogućnosti da vaš radio postane medijska kuća a ne samo hobi koji emituje muziku za vas i vaše prijatelje.

Kao prvo i jedno od najbitnijih stvari je izrada web sajta izbor hostinga i streaming provajdera!

Danas u eri interneta koji je dostigao maltene maksimalne brzine, niko više neće da čeka vise od 2,3 sekunde da mu se otvori vaš sajt i počne da svira muzika, ukoliko vaš sajt se teško učitava korisnik i vaš potencijalni slušalac se odlučuju da krenu dalje gde sve to radi bolje i brže.

brzina vašeg sajta zavisi od hostinga kao i web dizajnera koji je izradio sajt i uradio optimizaciju linkova baza i skripte, ali i i konekcije koju korisnik koristi u datom trenutku pri poseti vašeg web mesta.

Radio streaming takodje zavisi od provajdera i servera koji on koristi i vama iznajmljuje deo tih resursa.

Na besplatne streaming servere odmah zaboravite ukoliko hoćete da od vašeg radia dobijete i neki prihod, pa bio on za poklapanje troškova ili za egzistenciju vaše porodice. besplatni serveri služe za trening potencijalnog zakupca koji ce posle testiranja na istom serveru i kod istog proajdera zakupiti premium nalog, a nikako kao trajno rešenje. NA SVETU NIŠTA NIJE BESPLATNO ZAR NE!.

kada smo prošli osnovu koja je potrebna za rad jednog internet radia evo i par saveta za reklamiranje.

Postoji mnogo portala koji sakupljaju radio stanice na svojim stranicama  i tu obavezno prijavite i svoju radio stanicu, drugo: FB je veoma moćan vd reklamiranja! skupite prijateleje za koje mislite da imaju interesovanje za vaš pravac muzike i način rada i šerujte i zamolite i njih da sheruju vašu web stranicu. SEO je jedan od najbitnijih ako ne i najbitniji način reklame ali to treba i mora da odradi vaš web dizajner, ukoliko se niste odlucili za nekog bez iskustva i znanja o SEO alatima kojih je sada već toliko puno da to vise nije tajna velikih, već prosečnih web dizajnera.

Prijavte vašu R stanicu na sve google web servise: analitika itd, napravite naloge na svim društvenim mrežama jer je kod nih jako dobra optimizacija odradjena i google ih posećuje iz minuta u minut skidajući podatke medju kojima će se naći i vaš link ka vašem sajtu/radiu.

Marketing je nauka a ja nisam naučnik da bih rastezao teze i sve mogućnosti reklamiranja od reči do reči ali se nadam da sam vam bar malo pomogao i izoštrio sliku kako da postanete uspešna radio stanica.

Goran Urošević

www.civijasradio.rs  www.srbijaserveri.com   www.srbijaulice.com  www.civijasradio.org   www.civijasradio.com   www.civijasradio.net