DIS razočarao Šapčane

0
495

Već smo pisali o novootvorenom DIS Marketu u našem gradu da je cenama koje su nekada! (veoma često), veće od cena mega marketa RODA, TEMPO, INTEREX ili IDEA razočarao naše sugradjane koji su oduševljeno dočekali ovu trgovinsku kuću koja se reklamira kao domaća, udara tamo gde su srbi najtanji na slogan ,,kupujmo domaće” ,,Platićeš manje ili kupićeš više” od samog otvaranja našim gradjanima je postalo jasno da ova trgovačka kuća nit je domaća, nit ćeš kupiti vise, već samo platiti VIŠE. Dobili smo email jedne naše sugradjanke koje smo morali da vam prenesemo u celosti (sa njenom dozvolom).

Poštovani Čivijaš radio

Nisam mogla da vam se ne obratim znajući da pomno pratite dešavanja u našem gradu i šteta je što toliko članaka koji su bili na vašem sajtu više nema. (redizajniranjem sajta smo izbacili mnoge kategorije koje su preseljene na naše namenske sajtove www.srbijaulice.com i slično). Mnogo ste ukazivali na nelogičnosti u našem gradu a samo 1 tekst sam našla o DIS marketu gde samo delimično govorite o neispunjenim očekivanjima nas Šapčana.

Naime ja sam stara šapčanka i mnogo sam očekivala od DIS trgovine, naravno ne želim da nam niko ništa poklanja već ako je trgovina srpska očekivala sam kao i ogroman broj žena sa kojima sam razgovarala i u marketu i u okruženju da je SRPSKA trgovina ne bude skuplja nego sve ostale po mnogim parametrima i cenama. Imam utisak da se slično kosovskom problemu (dajmo kosovu da tamo ostanu srbi) širi slogan kupujmo domaće da bi se pojedinac enormno obogatio a siromašan sveo na kontejner potrošača.

Pošto sam akademski gradjanin grada šapca poznaje me mnogo ljudi kao i ja njih ali skoro svaki susret kafa ili druženje se svodi na priču o DIS marketu za koji smo mislili da će zatvoriti sve ove tajkunsko-mafijaške markete ali…… Videla sam na vašem sajtu da ste bili i ispratili otvaranje ali mislim da niste u dovoljnoj meri obratili pažnju na cene proizvoda ili ih uporedili sa cenama drugih nedomaćih i nesrpskih marketa. Nadam se da ćete još po neki tekst napisati o ovom ogromnom kako razočarenju nas potrošača i kupaca tako i povredjenom nacionalnom osećanju i ugasloj nadi u slogan ,,kupujmo domaće”

Veliki pozdrav i hoće li biti ponovo filmova na sajtu radia

vaša redovna slušateljka Nadežda Mil….ević.

Screenshot_1

Ogdovor redakcije

Draga sugradjanko slažemo se sa svakom vašom reči ali mi se nažalost ne bavimo ispitivanjem tržišta (i mislimo da se tim u Srbiji niko ozbiljno ne bavi) pa stoga nismo ni uporedjivali cene DIS marketa i ostalih marketa ali smo naravno primetili da ono što se očekivalo od ovog mega marketa ni u senkama nije istini približno.

Da mnogi slušaoci su nas informisali o ovom recimo čudnom fenomenu gde se navodno podržava domaća trgovina a ustvari se svodi na fraziranu rečenicu da bi se kupci privoleli da budu potrošači baš te trgovine, ali nažalost mnogi koji ne žive u našem gradu imaju pogrešan utisak da je Šabac grad automobila,(Šabac je grad krševa od auto industrije, delova i naroda koji nigde ne radi većinom) a istina je da je sasvim drugčije i da naši gradjani kao i svi ostali sem beogradjana crnogorsko-crnotravskog porekla jedva preživljavaju.

Objavili smo vaš email za koji ste nam dali dozvolu ali se iskreno nadamo da će biti nekog pomaka u tzv srpskoj trgovini što naravno zavisi od menadžmenta DIS marketa a i sami smo dobili proverene informacije sa cenama recimo u DIS prodavnicama i marketima u Novom Sadu i Beogradu gde su cene dosta niže nego u Šapcu.

Naravno odlazeći u market i sami smo se uverili da su gradjani Šapca već kaznili ovaj market jer od desetak puta koliko smo do sada bili, 8 puta radi samo jedna kasa, od mnogo kasa koje su postavljene u marketu što je pokazatelj da gradjani Šapca nisu ni naivni niti prebogati da plaćaju astronomske cene pa čak i potaknuti sloganom ,,kupujmo domaće” a sa namerom da se u istoj korpi proda i mnogo veći račun na kasama.

Za sada u marketu je jako prostrano, kupaca ima manje od osoblja i mega market ima tendenciju da se svede na komšijsku radnjicu gde se ide po hleb i mleko.