Grad Šabac finansira izgradnju infrastrukture u Majuru

0
903

Uređenje centra Majura privodi se kraju. Radovi su počeli posle prvomajskih praznika, a biće završeni do kraja meseca. Gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović danas je prisustvovao asfaltiranju raskrsnice u centru naselja. On je istakao da radove finansira Grad Šabac, kao što je u prethodnom periodu finansirao asfaltiranje 55 ulica, izgradnju kanalizacione i vodovodne mreže, javne rasvete, uredio školu, vrtić, zdravstvenu ambulantu, otvorio apoteku i sve ostalo što je u nadležnosti lokalne samouprave.
– Grad Šabac će tako nastaviti i u budućnosti. Zato su nam u Mesnoj zajednici potrebni ozbiljni i odgovorni ljudi koji donose kvalitetne odluke. Nema pružnog prelaza, nasipa i svega što Republika treba da uradi. To su samo prazna obećanja i neistine koje ovih dana plasira Srpska napredna stranka. Podsećam na činjenicu da su reka Sava i Cerski obodni kanal u nadležnosti države, kao i pružni prelaz. Mi smo kao grad voljni da učestvujemo u svemu i pomognemo, ali to nisu naše nadležnosti, ukazao je gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović i podsetio da je do sada očišćeno 50 kilometara kanalske mreže, što je lokalnu samoupravu koštalo 30 miliona dinara. Čišćenje i uređenje kanalske mreže na 19 kritičnih tačaka se nastavlja, a biće očišćeno svih 100 kilometara.
Vladan Tešić, kandidat za člana Saveta MZ „Majur“, naglasio je značaj angažovanja Grada Šapca u izgradnji infrastrukture.
– Grupa građana „Majur opština“, kandidati sa članove Saveta Mesne zajednice Majur, zalažu se za red, rad, inicijativu i ideje koje će gradska vlast da realizuje. Imamo želju i energiju da ponovo pokrenemo Majur, čiji je razvoj stagnirao u poslednje četiri godine, rekao je Tešić.
Prema rečima Miodraga Filipovića, direktora Direkcije za puteve grada Šapca, radovi u centru Majura biće završeni u subotu, kako je i obećano. Vrednost radova je 12 miliona dinara, a kompletna investicija finansirana je iz budžeta grada Šapca.

i i i
i i i
i i i
i i i
i i i