STRAVIČNA SMRT Preko radnice u rudniku prešlo nekoliko kamiona od 200 tona

0
459

Majdanpek – Majdanpečanka Slavuja Stanić (53), koja je 30 godina radila kao rukovodilac pumpne stanice u Rudniku bakra u Majdanpeku (RBM), nastradala je na jeziv način kada je na nju sinoć između 22 sata i ponoći naleteo kamion za prevoz rude u fabričkom krugu u kome je radila. Pun kamion težak je oko 200 tona, visina mu premašuje 12 metara, a gume su visoke više od dva metra.

Prema nezvaničnim podacima, preko beživotnog tela žene prošlo je nekoliko teških kamiona jer nisu videli šta im je na putu.

-Njeno telo je u stvari bilo neprepoznatljiva bezoblična krvava masa pomešana sa blatom. Šta se tačno dogodilo pokazaće istraga koja je u toku. Vozači kamiona su u šoku jer niko od njih I ne zna ko ju je zapravo pregazio! Činjenica je da je deo fabričkog kruga gde je Stanićeva pregažena osvetljen i ispituje se kako je vozač kamiona nije video – saznajemo od nadležnih.

Prema priči kolega, njen nestanak primećen je oko 23 časa. Ona je radila u drugoj smeni, ali je niko nije video pa su je pozvali na mobilni telefon. Međutim, nije se javljala i krenuli su da je traže.

Par sati iza ponoći vozač FAP-a primetio je čizmu u blatu i odmah pozvao kolege.
-To se ne može opisati. Zatekli smo njenu čizmu, a malo dalje bezobličnu masu pomešanu sa blatom. Čini mi se da se ta masa “pušila”, da je iz nje izlazio neki jedva vidljiv dim. Video sam I iscepane i razbacane po blatu neke tkanine, verovatno deo njene odeće – kaže jedan od radnika.

 

Prema priči kolega, Stanićeva je živela sama I negovala bolesnu majku. Imala je težak život, ali se nikada nije žalila.

Pun kamion težak je oko 200 tona, visina mu premašuje 12 metara, a gume su visoke više od dva metra

– Znam da, prema lekarskom nalazu, Slavuja nije smela da radi u trećoj smeni, ali ne znam od čega je bolovala. Ona je bila disciplinovan radnik I bilo mi je mnogo čudno što je nisam zatekao na random mestu jer je uvek, kada je bila u drugoj smeni, odlazila kući tek kada mi dođemo. Niko ne zna zašto je ona napustila radno mesto pre završetka radnog vremena. Nikom nije jasno zašto je išla putem koji je teži jer debljina žitkog blata prelazi tridesetak santimetara. Mogla je da hoda suprotnom stranom sa manje blata. Ništa nam nije jasno – kaže njen kolega.
Na mesto nesreće izašla je policija, republički rudarski inspector I tužilac, a rezultati istrage se očekuju za par dana.
Iako nadležne ne žele da komentarišu slučaj pre završetka istrage, nezvanično smo saznali da sumnjaju na samoubistvo.
Posmrtni ostaci nesrećne žene predate su rođacima koji će je sahraniti u rodnoj Raškoj.