ФОТОГРАФИСАЛИ И БРОЈАЛИ ОЖАЛОШЋЕНЕ

Добили су дојаву… Тим речима је покушала да оправда јучерашњи безочан упад у ресторан „Шаран“ инспекторка, у пратњи колегинице и три полицајца.

Без трунке задршке, што су улетели на подушје (даћу), без имало поштовања према окупљеној, најближој родбини, тек пристиглој са сахране блиске им особе, замаскираних лица одмах су кренули у акцију. Инспекторке су фотографисале (доказни материјал) и бројале присутне.

-У сали је дозвољено да буде 30-оро људи. Нас је било укупно 34-оро… Остали смо у шоку, не верујући властитим очима шта нам се то, на сву муку, дешава. Осећали смо се као криминалци. Било је врло непријатно и тужно, објашњава нам један од сведока овог скандала.

Иначе, ресторан је био потпуно „покривен“ свим оним што се захтева од објеката тог типа у време епидемоје корона вирусом. Власнику је кратко речено да ће добити записник, накнадно. Да ли и казну због четворо „прекобројних“, још увек није познато.

Стигла или не, већ је кажњен. И власник, и особље, који већ месецима немају елементарне услове за рад, тиме и живот. И тих 34-оро људи, понижених сликањем и бројањем, само непун сат након сахране блиске особе. И сви ми – збуњени различитим критеријумима и контролисања и кажњавања и, највише, правилима која не важе за све и свугде једнако.

Ј.М.

Komentarišite ovaj Članak

Komentara