Odbornici Srpske napredne stranke (SNS) prekinuli su danas konstitutivnu sednicu lokalne skupštine u Šapcu tako što su uzeli glasačke kutije i pobacali ih po sali.

Odbornici SNS su nezadovoljni načinom na koji najstariji odbornik Sreten Radovanović vodi prvo zasedanje pa su u više navrata pokušali da prekinu sednicu koja je počela u 10 časova.

Sednica skupštine je trenutno u prekidu, a obezbeđenje je ušlo u salu i izvelo neke odbornike.

Buduća vladajuća koalicija u Šapcu dogovorena je između grupe stranaka okupljenih oko bivšeg gradonačelnika – lista Nebojša Zelenović “Šabac je naš”, Zajedno za Srbiju, Demokratska stranka, Srpski pokret obnove i Grupa građana “Selo-grad”, kao i grupacije koju čine Zapadna Srbija, Levica Srbije, Nova stranka, Nova Srbija i bivši odbornici Socijaldemokratske stranke Srbije okupljeni u grupu pod imenom “Pobeda za Šabac”.

Oni zajedno imaju 37 odbornika u Skupštini koja ima 69 odbornika.

U lokalnu skupštinu su ušli i Srpska napredna stranka i PUPS sa 28 i Socijalistička partija Srbije i Jedinstvena Srbija sa četiri odbornika.

Zelenović: Odbornici SNS-a pokazali destrukciju i zlo

Gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović kaže da su građani Šapca i cele Srbije danas videli zašto Srpska napredna stranka u tom gradu nije uspela da pobedi njega i njegove koalicione partnere.

“Danas je postalo jasno svim građanima Šapca i Srbije zašto su Šapčani dali poverenje meni i partnerima sa kojima već vodim grad. Odbornici SNS jedino su pokazali destrukciju i zlo”, rekao je gradonačelnik, ocenjujući da je rad skupštine obeležen bacanjem biračkih kutija i mikrofona i sprečavanjem predsedavajućeg da govori.
Izvor: N1, Foto: screenshot

Komentarišite ovaj Članak

Komentara